Frivilliga Radioorganisationen

FRO Uppland

Kontaktinformation

FRO Uppland
c/o Jan le Grand
Havrevägen 7
746 34 Bålsta
E-post: uppland@fro.se
Tel: 0705-822402

 Välkommen till FRO Uppland

ingress

Frivilliga Radioorganisationen (FRO) är en frivillig försvarsorganisation för sambandsintresserade. Kvinnor och män i alla åldrar kan bli medlemmar. FRO Uppland finns i ett spännande län. 21:a hemvärnsbataljonen bemannar vi med signalister och vi bemannar även många befattningar i beredskapsorganisation vid Kärnkraftverket i Forsmark under länsstyrelsens ledning. Stöd till samhället och samverkan med alla frivilligorganisationer är både lärorikt och spännande. Vi erbjuder ett brett utbud aktiviteter med alla typer av utbildningar och sambands- och kommunikationsuppdrag från kriser i samhället till sambandsuppdrag åt olika idrottsföreningar.

Vi är omkring 100 medlemmar i FRO Uppland.

På vår webbplats speglar vi alla länets FRO-aktiviteter och visar resultat efter genomförda aktiviteter i både text och bild. Som ny ordförande för FRO Uppland från 2014 är det en stor ära för mig att få starta upp den här webbplatsen och hoppas få dig att återkomma ofta för att följa oss och våra aktiviteter.

Är du intresserad av FRO Uppland är du alltid välkommen att höra av dig direkt till mig eller någon av mina duktiga medarbetare så får du hjälp. 

Välkommen till FRO Uppland!

  

Förbundsordförande Jan Edenqvist

Flygets Dag 2018 i Uppsala

FRO Uppland var där !! - Försvarsmaktens Flygdag 2018 på Ärna i Uppsala.

 MG 1535 MG 1547

I princip fanns alla frivilligorganisationer representerade, så det blev en del nätverkande mellan organisationerna och glada miner att få se de andra i roller utöver den vanliga "befattningsrollen" som annars uppstår på en Hv-bataljon.

 MG 1527 3 MG 1527 4

FRO Upplands mål med deltagande denna flygdag i Uppsala var rekrytering, i första hand till Signalungdom. Förbundet fanns på plats med 7 personer som representerade bl.a. Signalungdom, Hv och även Trafikverket för att visa upp exempel på våra civila uppdrag. 

Efter en liten komplikation med föranmälan av Bilkårens deltagande beslutade vi att vi skulle dela vårt tält med dem vilket vi inte hade några problem med. Det blev en god gemenskap, nyttiga erfarenhetsutbyten och glada skratt.

 MG 1540 MG 1543

Besökare strömmade mellan de olika flygmomenten och intresset var stort och brett inom vårt specialområde. Vi fick fint besök av länsstyrelsen i Uppsala i form av Länsrådet Johan von Knorring och vår egen FRO Generalsekreterare Kent Ahlqvist.

 Med tanke på att man uppskattade antalet besökare till över 130.000 (!!) personer under dagen, en 3 timmar lång parkeringskö ända ut på E4 utanför Uppsala, så hade vi nog hoppats på några fler medlemsansökningar, men det är svårt att konkurrera om uppmärksamheten med de grå, bränsletörstiga fåglarna som fyllde luften under dagen.
Summering: Vi gick inte tomhänta hem alla fall... Varje ny medlem är guld värd.

 MG 1541 2 MG 1527 2

När vi ser tillbaka i backspegeln konstaterar vi att vädret var lite svalt i starten med solen gjorde sitt och besökarna var nöjda. Det blev således en mycket bra dag på Ärna. Vi fick många intressanta diskussioner med besökare som kom till vårt tält, gamla som unga. Många av våra FRO-medlemmar kom förbi för att hälsa och prata lite medan andra tidigare medlemmar skulle återuppta kontakten igen. 

En bra dag på jobbet konstaterade vi.

Text: Dag Artinger

Foto: Torbjörn Frode, Jan Edenqvist

 

 

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök