Frivilliga Radioorganisationen

FRO Uppland

Kontaktinformation

FRO Uppland
c/o Jan le Grand
Havrevägen 7
746 34 Bålsta
E-post: uppland@fro.se
Tel: 0705-822402

 Välkommen till FRO Uppland

ingress

Frivilliga Radioorganisationen (FRO) är en frivillig försvarsorganisation för sambandsintresserade. Kvinnor och män i alla åldrar kan bli medlemmar. FRO Uppland finns i ett spännande län. 21:a hemvärnsbataljonen bemannar vi med signalister och vi bemannar även många befattningar i beredskapsorganisation vid Kärnkraftverket i Forsmark under länsstyrelsens ledning. Stöd till samhället och samverkan med alla frivilligorganisationer är både lärorikt och spännande. Vi erbjuder ett brett utbud aktiviteter med alla typer av utbildningar och sambands- och kommunikationsuppdrag från kriser i samhället till sambandsuppdrag åt olika idrottsföreningar.

Vi är omkring 100 medlemmar i FRO Uppland.

På vår webbplats speglar vi alla länets FRO-aktiviteter och visar resultat efter genomförda aktiviteter i både text och bild. Som ny ordförande för FRO Uppland från 2014 är det en stor ära för mig att få starta upp den här webbplatsen och hoppas få dig att återkomma ofta för att följa oss och våra aktiviteter.

Är du intresserad av FRO Uppland är du alltid välkommen att höra av dig direkt till mig eller någon av mina duktiga medarbetare så får du hjälp. 

Välkommen till FRO Uppland!

  

Förbundsordförande Jan Edenqvist

FRO Samband- och IT-konferens i Hallsberg

DSC01816

FRO Samband- och IT-konferens i Hallsberg är nu avslutad.

Från FRO Uppland deltog Jan le Grand, Bertil Pettersson och Håkan Andersson samt jag själv som konferensarrangör. Bort emot 60 deltagare från hela landet tog plats och lyssnade till mycket intressanta föreläsningar.

Verkligen en välfylld helg med information på många områden. Från kodning av webbsidor, IT-säkerhet och Tetraprotokollets möjligheter i blåljussystemet Rakel till senaste trender på radiosändarområdet och uppskattat föredrag om tolkning av data i många gratisappar för att beräkna vågutbredning på kortvåg som Bertil höll. De sista cellerna där uppe var engagerade in i det sista.

DSC01780 DSC01885

Tre välkända leverantörer på radioområdet lockade många investera i DMR eller något spännande tillbehör. Erik från FB-radio var där tillsammans med Emanuel från Limmared och Anders från Trolleborg. Vad man kunde förstå var alla nöjda och välinformerad och kanske hade en ny DMR med sig hem i bagaget eller fått sin radio uppdaterad.

På FRODOK finns inom kort mer information under fliken.

Text/Bild Jan Edenqvist     

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök